piatok 5. marca 2010

Cabernet Sauvignon, 2007, Domain Jean Bousquet

vinarstvo: Domain Jean Bousquet
odroda: 100% Cabernet Sauvignon
oblast: Tupungato Valley, Mendoza, Argentina
alkohol:14%
vzhlad:
sytejsia rubinova, vyrazne extrahovane farbiva, typicky prejav modrych odrod vinifikovanych novym svetom. okraj, nepatrny,uzky, spojito prechadzajuci do purpurovo/nahnedleho zafarbenia. viskozne vino. lesk uspokojujuci.
vona:
je odrodovo a technologicky spravna. ista divokost, prezentujuca sa prezretostou ovocia, v podobe kasisu, tmavej cokolady, pomletej kavy a listocku maty. mliecna charakteristika ako zvysok po malolaktickej fermentacii.
chut:
robustna vlna tmaveho ovocia, kasisu, ceresne v cokolade, cierneho korenia a barikovych tonov, ktory bol pouzity. skor sa priklanam k 2. alebo az 3. pouzitiu barikov so strednym toastom. prvy dojem je teply, alkoholicky, stredne komplexny. trieslo je pevne ale uslachtile, mierne natrpkle. kyseliny su v rovnovahe. avsak, stredne palenie na jazyku vybocuje z celkovej rovnovahy. perzistencia dlheho trvania. vo vydychu ostruziny a visne.
celkovy dojem:
opat prikladny predstavitel noveho sveta s dotykom francuzskeho vinara. verim, ze v portfoliu tohto Domaine sa najdu aj zaujimavejsie vina. 83 bodov, QPR 90%
P.S: pred podavanim dekantovat min. 60 minut

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára