utorok 23. marca 2010

Branciforti, Nero D´ Avola, 2006

vinarstvo: Firriato, Sicilia, Taliansko
odroda: 100% Nero D´Avola
oblast: Sicilia
alkohol: 13,5 %
vzhlad:
extrahovanie farbiv so supiek, cize maceracia, v tomto pripade splnilo svoj ucel. atrament, syto rubinova s uzkym purpurovym meniskom. dostatocna viskozita. vino po vizualnej stranke posobi mlado.
vona:
tazke ovocne tony maleho bobuloveho ovocia, kasisu a ostruzin, najprv v podobe dzemu, potom ovocia v alkohole. pritomne su aj buketne, cize fermentacne tony hlavne ciernej gumy a anizu. ceder alebo mata na konci. stredna intentzita.
chut:
stredne intenzivna s plnym telom. prvy kontakt vina s ustnou dutinou je ciastocne vlacny, ciastocne sviezi, podporeny vybocujucimi kyselinami. tanin je mierne adstringentny ale nijak nevyrusuje. alkohol je atribut, ktory vyrusuje, pali. natrpkla dochut stredne dlheho trvania.
celkovy dojem:
moje prve Nero D´Avola, no nijak neokuzlilo. 81 bodov, QPR 90%

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára