vinarstvo: Cusumano, Partinico
oblast: San Giacomo, Butera
alkohol: 14%
vzhlad:
vino disponuje tmavym az atramentovym zafarbenim s nahnedlym meniskom. viskozita vina je bohata, zanechavajuc vyraznu stopu na stene skla. lesk z povrchu je priemernej hodnoty.
vona:
vyrazna, prenikava, velkej intenzity. tmave kostokove ovocie v podobe sliviek, skor slivkoveho lekvaru, kasisu v tandeme s ciernym korenim v prehlusujucom alkohole. vsetkeho je akosi prilis. je to komplexny vnem, poskytujuci viacvrstvovy zazitok. koniec v podobe medoveho plastu a sladkeho drievka.
chut:
opat, intenzivny vnem. pociatocny utok je vyrazne teply, mohutne ovocny po kostkovom ovoci, skor samotnych kostkach. velmi siroky, dostatocne vyplnujuci ustnu dutinu. stredna paleta opat ovocna, plna slnka s ovocno-korenistym charakterom. acidita dodava sviezost. tanin hebky, vytvarajuci pevnu kostru. dochut je stredne dlheho trvania, pripominajuca cierne korenie a tmave ovocie.
celkovy dojem:
Nero D´avola ako ma byt. mohutne a plne vino s talianskym espritom. odporucam v hovadzim stakeom.
87 bodov, QPR 90%http://www.cusumano.it/en/vini/download/nerodavola.pdf
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára