nedeľa 20. decembra 2009

Pinot Noir, Cono Sur, 2006


vianoce su skutocne tu...aj pocasim,zacinam naberat tukovych zasob ale aj riadnej davky letargie a moralneho upadku.darceky ako vzdy, riesim na poslednu chvilu. cely rok skutocne riesim vydavky ale pridu vianoce a koncim.no nic.


Chile, Valle Central a Cono Sur, hovorime o najvacsom vinarstve... Rulandske Modre

vzhlad:

odrodove sfarbenie je na mieste, korektne, strohe. priehladne rubinova farba so spojitym prechodom do tehloveho okraja.lesk vina je strednej hodnoty.viskozita tiez.

vona:

opat vsetko v sulade s kostolnym poriadkom.intenzivna a zaroven hodvabna,nevtierava charateristika, pripominajuca drobne lesne ovocie, najma jahodky. to vsetko v prvom kontatke. v druhom vyrazne herbalne tony a to najma tymianu. preliv dymu na konci.

chut:

typicka,elegantna a zaroven rafinovana. ovocno/herbalna aromatika. elegancia vinifikacie je na mieste.zaoblenost a stihlost tiez. v prvom kontakte tohto vina je ovocnost, ktora prechadza do dzemovych tonov. u mna povidla.taninova struktura je mierne adstringentna. celkova acidita je na slusnej urovni. jemne palivy dojem rezultuje z celkoveho alkoholu.avsak nevyrusuje.dochut dlheho trvania.skor herbalneho charakteru.

celkovy dojem:

14% alkoholu, moj prvy Pinot Noir z Chille,velmi dobre QPR 88 bodov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára